Razzia mot MC-klubb
Syv personer ble pågrepet da politiet i Nord-Jarlsberg aksjonerte mot Nasse MC-klubb i Sande natt til lørdag. Politiet hadde egentlig bare ransakings- og pågripelsesbeslutning på en person. Men da de fant narkotika, paller med tyvegods, håndvåpen og maskingevær, ble samtlige i lokalet innbragt

Tyvegods-reir i MC-klubb
En pågripelse ble til syv


Stort beslag. En Harley Davidson med mulig forfalsket rammenummer, tre våpen, narkotika og mye tyvegods, var noen av beslagene politiet gjorde hos Nasse MC i Sande. (Foto: Erik Norrud)

Bare en person skulle pågripes. Men da bevæpnet politi ransaket lokalene til Nasse MC i Sande, fant de to håndvåpen, et maskingevær, hasj, pulverstoffer og mye tyvegods. Dermed ble syv personer tatt til Horten politikammer.

Åsgeir Størdal

-Vi regnet med at personen vi var på jakt etter, var lettest å finne på MC-klubben, siden han tilbringer mye tid der. Men når det er sagt, var det ikke tilfeldig at vi valgte å pågripe ham der: Det er klart at vi benyttet sjansen til å skape uro i MC-miljøet, bekrefter politiadjutant Trude Sparre ved Nord-Jarlsberg politikammer.
Hun påpeker at politidistriktet har som målsetning å vise MC-miljøet at de blir holdt under oppsyn.
-Vi er særdeles lite begeistret for Nasse MC på grunn av deres status som Hells Angels-sympatisører. Vi er rett og slett ikke glade for å ha dem her, og vil jobbe mot at MC-kriminaliteten skal få etablere seg. Derfor satser vi på å være et uromoment, sier Sparre.

Forsterkninger
Det var ved 12-tiden natt til lørdag at politiet gikk til aksjon. Sparre vil ikke opplyse hvor mange politifolk som deltok i aksjonen, men nøyer seg med å betegne aksjonen som rolig og vellykket.
Aksjonen ble utført av bevæpnet politi fra det lokale lensmannskontoret og Nord-Jarlsberg politikammer. I tillegg sto forsterkninger fra Drammen og Oslo stand-by som observatører, uten aktive roller i aksjonen.
Vel inne fant politiet en pistol, en hagle, et maskingevær, et halvt kilo hasj, pulverstoff som trolig er amfetamin, en Harley Davidson som muligens har forfalsket rammenummer, samt en god del tyvegods.
-Var det mye tyvegods?
-For å si det sånn; noe av det vi har identifisert som tyvegods så langt, er blant annet en palle med takstein, kommenterer Sparre tørt.
Det store beslaget av tyvegods og narkotika, gjorde at politiet valgte å innbringe alle de fant i klubbens lokaler. I alt syv personer ble innbragt, og siktet etter hvert som narkotikafunnene ble knyttet til dem.

Tredje aksjon
-Er Nasse MC et kriminelt reir?
-Vi er ikke ukjent med at det er mye narkotika og våpen der. Begge de to gangene tidligere når vi har aksjonert der, har vi beslaglagt mye som er ulovlig, sier Sparre.
Det politiadjutanten viser til, er en aksjon for snart fire år siden, da politiet beslagla en AG3 og mindre mengder hasj.
Også under aksjonen i kjølvannet av en skyteepisode ved MC-klubben i slutten av august i fjor, ble det beslaglagt våpen og narkotika. Den gangen dreide konflikten seg angivelig om uoppgjort gjeld på 20000 kroner etter kjøp av klær. En 26-årig drammenser skjøt og skadet en ti år eldre sambygding.
-Det er samme person som var i politiets søkelys denne gangen. Han skal ha kommet med trusler nå i perioden som har gått etter forrige episode, forteller Sparre.
-Når politiet går så drastisk til verks, betyr det at dere knytter saken til forrige skyteepisode, eller at truslene er særdeles alvorlige?
-Det ønsker jeg ikke å kommentere, siden vi ennå holder på med etterforskningen. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag, sier Sparre.

Flere siktelser
Alle de seks andre som ble innbragt under aksjonen, er nå løslatt. Den første slapp fri allerede lørdag ettermiddag, da det ble klart at han bare bodde i en av leilighetene i tilknytning til MC-klubbens lokaler.
De fem andre ble sittende i avhør utover lørdag kveld, og ble først løslatt i samlet tropp ved 12-tiden søndag formiddag. Alle er i slutten av tyveårene eller begynnelsen av tredveårene.
-Jeg vil ikke kommentere hva som har kommet fram i avhørene, siden saken fremdeles er under etterforskning. Men det kan bli aktuelt å sikte flere av de løslatte for andre forhold, sier Sparre.